Győrben nem vész el a kávézacc

By Józsi - február 27, 2020



A savanyú talajt kedvelő növények, no meg a győri lakosok szerencséjére az utóbbi időben a megyeszékhely több vendéglátóhelye gyűjteni kezdte a kávézaccot, ami azelőtt a kukában landolt. Manapság már gyűjtőpontokon lehet átvenni a lefőzött kávé nitrogénben gazdag maradékát a nagyvárosban, hogy azt az emberek cserepes növényeik földjére rakják, vagy a kertben szórják szét.




A kezdeményező a Morgen Győr kávézó, és működtetői, Kámán Ágnes és Hargitai István. Úgy tűnik, hogy az ötlet nem csak a városbeliek környezetének, hanem a vállalkozások hírnevének is jót tesz, hiszen sokaknak szimpatikusak a környezettudatos kezdeményezések. A rododendronok, hortenziák, páfrányok, azáleák és örökzöldek pedig imádják a kávézaccot.


Írta: Sós József
Infó: kisalfold.hu
Képek forrása: goodhousekeeping.com, kisalfold.hu
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments