Vertikális farm faszerkezettel

By Józsi - október 29, 2019

A Precht építész stúdió faszerkezetes felhőkarcolót tervezett moduláris lakásokkal és vertikális farmmal




A Precht építész stúdió faszerkezetes felhőkarcolót tervezett, ami a moduláris lakásokat vertikális farmmal kombinálja. A koncepciót a Penda iroda társalapítója, Chris Precht és felesége, Fei dolgozták ki, hogy a városi embereket visszakapcsolják a mezőgazdasághoz. A javaslatukban a moduláris lakásokat úgy kell felépíteni, hogy a lakóik elő tudják állítani a saját ételüket. Ennek a kettősségnek, a függőleges tanyának a városban, célja, hogy fenntarthatóbb életet biztosítson a városlakók számára, akik egyre jobban elvesztették kapcsolatukat az élelmiszer előállítással.




A design magvát alkotó egységeket, az előre gyártott A-alakú keretbe foglalt ház-modulokat úgy tervezték, hogy keresztrétegelt falemezből felépíthetők legyenek. Ezeket a lakótereket kombinálják a farmokkal, tehát a lakók termeszthetnek a családjuk részére, vagy nagyobb közösségben, a környék lakóival együtt. A tervező csapat reméli, hogy a torony koncepciója segíthet újraalapozni a természettel való fizikai és mentális kapcsolatot. Minden ház-modul önálló elektromos rendszerrel, szigeteléssel és struktúrával rendelkezik. Ezeket kombinálják a modulok külső rétegével, ami az egységek vízellátó rendszerét, és kert-elemeit hordozza.





Precht úgy alkotta meg a koncepciót, hogy az egyszemélyes felhasználók is felépíthetik a saját otthonukat. Ezek a személyre szabható terek egy sor lehetőséget kínálnak, a konyhától és szalonoktól a hálószobákig, balkonokig és kertekig. A modulok úgy készülnek, hogy kiegészítsék egymást, miközben a különböző egységek különböző rendszereket tartalmaznak, az elektromos kábelektől a szolár berendezéseken át, a hulladék kezelésig és a hidroponikus termesztési egységekig, ahol ételt lehet előállítani. A projekt alapjában publikus funkciók kapnak teret, mint piac és étel tárolási helyiségek, hogy az épület bekapcsolódjon a környék életébe.








Forrás: archdaily.com
Képek forrása: dezeen.com
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments