Egy gyönyörű keleti ház

By Józsi - június 04, 2018







„A szaúdi építész, Dr. Sami Angawi háza, melyet azért épített, hogy bemutassa a hagyományos hidzsázi építészeti stílust. Szép, nagyon szép a ház. Először azt gondoltam, hogy egy átrium hotel lehet, és a jobb oldali zárt rész, alul a fotón a bár. De hát nem az.”


Sami Angawi, építész Szaúd-Arábia Hidzsáz régiójában. Az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban tanult építészetet.
Dr. Sami Angawi-nak doktorátusa van az Iszlám építészet filozófiájából, melyet a School of Oriental and African Studies-on szerzett, a University of Londonon, az EK-ban. 1988-óta az alapítója és általános direktora az Amar Center Az Építészeti Örökségért, ami az Al-Makkiyah Al-Madaniyah Intézet lett 2011-ben, és amely Dzsiddában található. 2013-ban, Dr. Angawi egyik alapítója volt a makmad.org egyesületnek, egy német nonprofit szervezetnek, melynek Hannoverben van a központja. Angawi specifikus munkái a következők:
-          A tradicionális építészet felélesztése és fejlesztése kutatás és tanulmányok révén.
-          Tradicionális épületek és házak restaurálása és rehabilitálása.
-          Új épületek és projektek tervezése, mely az építészet tradicionális vonala mentén, minden szempontból azon alapul.


(Forrás: petermorwood.tumblr.com; en.wikipedia.org; itt oktatási célból szerepelnek a szövegek.)
(A képek forrása: solarpunk-aesthetic.tumblr.com)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments