10 millió fa

By Józsi - július 16, 2019

Minden bizonnyal egyre többen hallottunk a „10 millió fa” nevű kezdeményezésről, amelynek a lényege, hogy Magyarország lakói ültessenek minél több fát a környezetünk tisztasága érdekében. Honnan máshonnan értesülhetünk jobban, mint egyenesen a program elindítóitól, hogy mi is ez az új összefogás – a 10 millió fa facebook oldaláról származnak az alább idézett információk, az oldalt like-unkkal is támogathatjuk:


„Kedves Barátaink!
Sokan azt mondják, az emberiség történetének legnagyobb tehertételét éli. Kevesen vitatják ma már, hogy ebbe a helyzetbe mi emberek sodortuk magunkat. És mi leszünk azok, akik korrigáljuk közös sorsunk rossz felé térült irányát. Mától elindul a 10 millió Fa, ami természetesen nem pusztán egy közösségi oldal, de akciók és együttműködések sorozata. Újfajta együttműködéseké, amelyek alapgondolata abból a felismerésből származik, hogy ha a Föld élete drámai módon változik, akkor nekünk embereknek is ehhez igazodó módon, változnunk kell.

Gondolatainkban, tetteinkben egyaránt. Elsődleges célunk a lehető legrövidebb időn belül tízmillió fa telepítése Magyarországon. Minden itt élő ember ültessen vagy kapjon egy új fát. Kapjon esélyt az éltető levegőre, az oxigénre, a szén-dioxid mérséklésére. Ezen túlmutató célunk pedig közösen gondolkozni azon, hogy milyen új egészségesebb, okosabb, a Föld természetéhez s talán az ember eredendő természetéhez is jobban igazodó életet szeretnénk hosszútávon kialakítani magunknak.”

„A 10 MILLIÓ FA NAPJA - NOVEMBER 9.
Elhatároztuk, az Élet akarását kifejezendő kijelöljük a Halottak Napja utáni szombatot, november 9-ét, a 10 millió Fa napjának, amikor szándékaink szerint ültetni fog az egész ország.”

„A 10 millió Fa alakuló honlapján a helyszín és a fafajta megjelölésével rögzítjük majd az ültető nevét is. 

1 fő - 1 fa. A 10 millió Fa oldalán találtam ezt a lényegretörő megfogalmazást. Ha november 9-én minden hazánkfia csak egy csemetét ültet el, meg is leszünk a feladattal.
Ültessünk!” – írja Bojár Iván András, művészettörténész, építészkritikus, szakíró – a 10 millió fa elindítója.


Forrás: 10 millió fa – facebook
(A szövegrészek itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments