Az anti-okostelefon

By Józsi - március 02, 2020

Az űrmérnök Justine Haupt tervezte és építette meg a tárcsázós anti-okostelefont




Justine Haupt az asztronómiai eszközök fejlesztője a Brookhaven Nemzeti Laboratóriumban, az utóbbi három évet azzal töltötte, hogy kifejlesszen egy olyan eszközt, amiből kimarad az okostelefonok összes nem-telefonos funkciója. A Hordozható Drótnélküli Elektronikus Digitális Tárcsázós Telefonnak (vagy más néven Tárcsázós Mobilnak) nincs érintőképernyője, menüje vagy más nélkülözhető tulajdonsága. Éppen belefér Haupt zsebébe, és lehet vele telefonálni.




Haupt anti-okostelefonjának az első verziójához egy mobiltelefon rádiós fejlesztőpanelt használt. Ahogy a projekt előrehaladt, a mérnöknő kidolgozta a módját, hogyan tegye kompakttá, hogy láthatók legyenek a nem fogadott hívások egy kis kijelzőn, és hogy lehetővé váljon az eszköz darabokra szedhetősége, hogy meg lehessen javítani, ha szükséges. Jóllehet, a Tárcsázós Mobil úgy tűnhet, mint egy humoros újdonság, Haupt szerint nem ez a lényeg. Minden elemét, az eltávolítható antennától a gyorstárcsázó gombokig, mellyel a férjét és egyéb személyeket hívhat, a célszerűség elve hívta életre, amellett, hogy kontrasztban áll azokkal az eszközökkel, amiket sokan használunk.




„Ez egy állásfoglalás az érintőképernyők világa ellenében, a hiper-kapcsolatok ellen, és a Nagy Testvér iránti szolgálatkészség ellen,” írja Haupt a weboldalán. Egy posztban, amiben a nyílt forrású designt osztja meg, még hozzáteszi „egy kényeskedő, sőt mi több bosszantó érintőképernyő világban a hiper-összekapcsolt emberek olyan telefonokat használnak, amik felett nincs ellenőrzésük, sőt, még csak nem is ismerik őket mélyebben, én egy olyan dolgot akartam, ami teljesen az enyém, személyes, és abszolút kézzelfogható, miközben megmentett engem attól, hogy állandóan szöveges üzeneteket írjak.”





Forrás: thisiscolossal.com
Képek forrása: thisiscolossal.com
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments