A mecseki Mókusvölgy

By Józsi - július 13, 2020



A Mecsek szívében található az a hely, ami leginkább olyan, mint egy gyönyörű japán anime, a Mókusvölgy. A szállásként üzemelő környezetet egy Magyarországra érkezett holland pár, Paul és Mandey Verf, alakította ki. Régi Csepel teherautóból, Trabantból, Barkasból barkácsolt építményekkel telepítették be a nyugalmat adó természetet.




A Mókusvölgy egyik létesítménye, a Csepellina névre keresztelt vendégház egy öreg Csepel teherautó átalakításával épült. A lakótér 25 négyzetméteres, és mind a retro, mind a bohém sikk, de ugyanúgy a solarpunk szerelmeseinek is kedvére valóan rendezték be. A völgy közelében nincsenek emberek, a szomszédok csupán az erdei állatok. Csepellina mellett még két kunyhó van a területen, a Rose Cottage és a Green Gypsy. A Rose Cottage egy 150 éves mézelő ház átépítéséből származik, eredetileg méhészetben alkalmazták. A Green Gypsy pedig egy cirkuszi céllövölde vagon újragondolásából keletkezett.




Mókusvölgyben található egy pihenősarok is, ahol egy olyan medence van, aminek környékét egy régi Trabant és Barkas díszítik. A szállások honlapja ezen a linken elérhető. Alább, a fényképek után, a Petőfi TV riportja látható.














A mokusvalley.com és a pecsma.hu cikke alapján írta: Sós József
Képek forrása: pecsma.hu; bama.hu
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments