Egy szöuli pavilon a klímaválság idején

By Józsi - november 09, 2019

Az Obra Architects szöuli projektje az MMCA múzeumban bioklimatikus otthonként működik mind növények, mind emberek számára




Az „Örökös Tavasz” (Perpetual Spring) egy klíma korrekciós készülék, ami azért készült, hogy ideális körülményeket biztosítson az emberi együttműködéshez, összejövetelekhez, és a kritikai gondolkodás megindítója lehet. Az installációt az Obra Architects tervezte a szöuli Nemzeti Modern és Kortárs Művészeti Múzeum (MMCA) külterére, mint az intézmény egy kiterjesztését, a design lehetővé teszi, hogy kültéri eseményeket rendezzenek a pavilonban.




Az alap szerkezet 188 db. 90 cm átmérőjű polikarbonát szemet foglal magában, ezáltal napfény árasztja el a belső teret, és a homlokzaton szabályos mintát eredményez. A házikó fel van szerelve a belső körülmények mesterséges szabályozására szolgáló rendszerekkel, amelyeket a múzeum tetejére helyezett fotovoltaikus panelek aktiválnak. Az Örökös Tavasz valódi bioklimatikus üvegházként funkcionál, és a hideg hónapokban téli kertnek ad helyet, így kombinálja a művészetet, technológiát, kultúrát és természetet.

































Forrás: domusweb.it
Képek forrása: divisare.com
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments