Mosstika moha művészete

By Józsi - május 11, 2020

Mosstika a kreatív stúdió neve, amit Tokodi Edina, művész alapított.

A növényi életet és egyéb alapanyagokat, amik a városi és természeti környezetben megtalálhatók, elegyítve fotókkal vagy grafikus elemekkel, az installációi feloldják a határt privát és nyilvános tér között, organikus és élettelen elemek közt, ami az urbánus tájat illeti, és a természet és művészet közötti határt is elmossák. A munkája támogatja a fenntartható életmódokat, és felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire hiányzik a természet a nagyvárosi mindennapokból.

Ha a publikus szobrászat-jellegű installációit átviszi az utcáról a galériába, világossá válik annak az elképzelése, hogy a művészetnek nem szabnak határt többé a „white cube” falai – ehelyett hozzá kell szoknunk egy új művészet-látásmódnak megfelelő környezethez. Eszerint aláhúzhatjuk azt a kijelentést, miszerint a „street art” nem szorul a külső térbe, vagy az időlegesség vonatkozásába.

A fenti definíciókat a Kecskemétről származó, világszerte ismert művész weboldalán is olvashatjuk. Mosstika a gerilla kertészkedés egyedi módját folytatja, falon megtapadó mohából, és más anyagokból készít graffitiket. Alább látható néhány műve.








A művész honlapja ezen a linken csekkolható.


Forrás: mosstika.com; woostercollective.com
Képek forrása: mosstika.com; woostercollective.com
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments