Egy óriás szívében

By Józsi - május 17, 2021

Az óriásszobor kinyitja a mellkasát, hogy felfedje a páfrány borította alagutat, amelyen az emberek átjárhatnak




Daniel Popper multidiszciplináris művész és szobrász interaktív public art művészeti installációkat készít, amelyek gyakran monumentális méretűek. A fokvárosi művész munkája arra ösztönzi a közönséget, hogy különféle témákon elmélkedjenek. A zenei fesztiválokon szobrászatot és díszlettervezést ötvöző installációiról ismert Popper figuratív szobrai ikonikussá váltak abban, ahogyan a nézőt fizikai környezetük befogadására csalogatják. Az egyik legújabb műve, a Thrive (Fejlődés) című, állandó publikus installáció lesz a Society Las Olas-nál, a floridai Fort Lauderdale-i lakóépületnél.

A szobor installációban egy hatalmas alak tárja fel a mellkasát – mintha egy mesebeli óriás elevenedne meg. Üvegszálas betonból készítve a fenséges alak súlya körülbelül 14 tonna, és több mint 9 méter magas. A lenyűgöző szerkezet egy páfrányokkal díszített boltívet is tartalmaz, amelyen a nézők átmehetnek. A szemlélődésre sarkalló óriás szíve finoman kinyílik, és meglepő zöld belső terét tárja fel.

Az ilyen léptékű művek nem új keletűek Popper számára, aki éveket töltött monumentális public art installációk formázásával. 2019-ben Modem Swamp munkája a horvátországi Modem Fesztivál fölé magasodott. Ehhez az installációhoz Popper másokkal együttműködött hogy megvilágítsa a munkát projection mapping segítségével.

Míg zenei fesztiválokat jelenleg nem lehet rendezni, Popper azt mondja, ő már állandó nyilvános művészeti installációkra összpontosított. Arra utalt, hogy több olyan állandó mű is készül, mint a Thrive. Arra a kérdésre, hogy mit remél, hogy a közönség hogyan fog kölcsönhatásba kerülni a Thrive-val, a művész azt mondja: „Remélem, hogy továbbra is interakcióba lépnek vele, és élvezik, és hogy az üzenet és az érzés még sok éven át folytatódik. Sok szempontból ez a remény és az átalakulás szimbóluma, amely 2020 folyamán sok ember világában központi szerepet töltött be.”


Ha többet szeretnél felfedezni Daniel Popper monumentális műveiből, ellátogathatsz a weboldalára és az Instagramjára.


Daniel Popper multidiszciplináris művész fantasztikus alakokból állít monumentális public art installációkat.



Thrive című művét a Society Las Olas épületében mutatták be Fort Lauderdale-ben, Floridában.



A több mint 9 méter magas Thrive üvegszálas betonból készült.



A lenyűgöző installáció a remény és az átalakulás szimbóluma, amely gyönyörű kiegészítője 2020-nak.



Forrás: mymodernmet.com
Képek forrása: mymodernmet.com
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments