Fénylő üveg medúza szobrok

By Józsi - szeptember 26, 2021

Fénylő üveg „medúza” szobrok csöpögnek kanyargó csápokkal




A gyönyörű Toszkánában élő olasz művész, Daniela Forti egyedülálló üvegfúziós technikát alkalmaz fénylő műalkotásainak finom kidolgozásához. A „szobor-installációk” néven illetett minden darab bemutatja a művész innovatív módszereit és a fény iránti érdeklődését. Míg ez az ötletes megközelítés az üveggyártás ősrégi folyamatában egész életművén át nyilvánvaló, az egyik legszebb bizonyíték rá a fényáteresztő üveg medúzaszobrok aktuális sorozata.

Minden asztalra emlékeztető darab megragadja a vízi állatok kecses folyékonyságát és lebegő jellegét. A hagyományos asztal négylábú konstrukciójával ellentétben Forti medúzaszobrai kusza csápok hálózatát alkalmazzák strukturális támogatásként. Az asztal felületéről látszólag csöpögő csápok elegánsan ötvözik a mindennapi funkciókat a művészet kísérletező jellegével – ez Forti gyakorlatának kulcsfontosságú eleme.

A Forti minden egyedi műalkotás létrehozásához aprólékosan alkalmaz egy egyedi üvegmegmunkálási módszert, amely ötvözi az üveget és a kristályt. Az üvegfúziónak nevezett folyamat a Forti medúzáira jellemző egyedi üvegképződményekben csúcsosodik ki. „Az üvegfúzió alapvetően azt jelenti, hogy szilárd üvegből újat kell készíteni, különféle darabokat összeállítani, amelyek 800-850 ° C-os hőhatással érintkezve olyan folyékonyakká válnak, hogy visszafordíthatatlanul összeolvadnak,”magyarázza a művész weboldalán. „A hűtési folyamat meglehetősen lassú annak érdekében, hogy lehetővé váljon a teljes átrendeződés és a molekulák stabilitásának helyreállítása, amellyel az anyagok rendelkeztek a melegítés előtt.” A kreativitás és a rendíthetetlen türelem kombinációja teszi lehetővé Forti számára, hogy kifinomult és éteri műalkotásokat készítsen.


Daniela Forti olasz művész egyedülálló üvegfúziós eljárást alkalmaz az elegánsan csepegő üveg medúza szobrok létrehozásához.




















Szöveg és képek forrása: mymodernmet.com
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments