Őslakos modell a Met gálán

By Józsi - szeptember 16, 2021

Az őslakos modell a 2021-es Met gálán bemutatkozott, és híre futótűzként terjed stílusa miatt




Az idei Met gálán látott csillogás, glamúr és vad divatok között az egyik résztvevő hullámokként bukkan föl a közösségi médiában azóta, amióta feltűnt a rendezvényen. Quannah Chasinghorse őslakos modell és aktivista híre futótűzként terjed, miután a felhasználók fotókat kezdtek terjeszteni a megjelenéséről a „divat legnagyobb estéjének” nevezett eseményen.

A 19 éves Chasinghorse feltörekvő csillag a modelliparban. A Met gála előtt a 2021 -es New York-i divathéten sétált Gabriela Hearst, Prabal Gurung és Jonathan Simkhai tervezők ruháiban.

Jelenléte a divatiparban nagyon szükséges, mert az őslakosokat képviseli. Chasinghorse Hän Gwich’in (Alaszkából és Kanadából) és Oglala Lakota (Dél-Dakotából) származású, és a ruha együttes a jótékonysági gálán ezt tükrözte. Áramló, aranyszínű lamé ruháját párosította a réteges türkiz ékszerekkel, amelyek „nagynénje” Jocelyn Billy-Upshaw személyes gyűjteményéből származtak, és a délnyugat szerte található navahó művészek készítették. „A türkiz ékszerek védelmet, útmutatást és szeretetet képviselnek a navahó kultúrában,” magyarázza Chasinghorse. "A navahó nép és kultúra közelében nőttem fel."




Chasinghorse Yidįįłtoo néven ismert arc tetoválása egy másik módja annak, hogy tiszteletét fejezze ki kultúrájával kapcsolatban. A hagyományos kézzel szurkált dizájnt édesanyja készítette (a hagyomány azt diktálja, hogy egy nő végezze el őket), és ezek megemlékezések az ember életének eseményeiről. Chasinghorse tetoválásai az állán és a szeme sarkában vannak.

„Elképesztő volt, hogy ott lehettem és az őslakosokat képviseltem,” mondja Chasinghorse a gáláról. „Mielőtt a Met-hez értem, natív zenét és művészeket hallgattam, hogy erősebbnek érezzem magam, és rendkívül izgatott voltam, hogy megmutassam a világnak a natív őshonosság szépségét.”

Az ülésrend, az asztalhoz ülés volt a legfontosabb része az első Met gálájának. „Folyamatosan megtöröm azokat az akadályokat és sztereotípiákat, amelyek ártani akarnak a népeimnek, és amiktől kevésbé érezzük magunkat embernek. Frissítő volt felhatalmazva érezni magam egy olyan térben, ahol egy évtizeddel ezelőtt még nem fogadtak volna szívesen,” teszi hozzá Chasinghorse. „Nagyon szerettem volna némi láthatóságot szerezni, és megmutatni a világnak, hogy még mindig itt vagyunk.”


Szöveg forrása: mymodernmet.com
Képek forrása: Getty Images, twitter
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments