Spencer Byles erdő szobrász

By Józsi - április 22, 2021

Spencer Byles angol művész, aki a közelmúltig feleségével és lányával Franciaországban élt, most Malajziában, Borneón lakik.

„Szobraim nagy része vad erdőségekben készül. Mivel Borneóba költöztem, ma már inkább dzsungelben, mint erdőben!”

„Szobraim tükrözik az anyagok, a tér, amelyben dolgozom, és a saját ‘képzeletem és elképzeléseim’ közötti kapcsolatot. Vizsgálom az anyagokban rejlő lehetőségeket. Intuitívan reagálok, lehetővé téve, hogy válaszaim és ötleteim fokozatosan beivódjanak a műbe, ahogy az lassan kifejlődik.”

„Munkamódszer: Terv vagy vázlatok nélkül dolgozom, és szeretek úgy érkezni egy helyre, hogy előtte nem gondolkodom rajta, hogy mit készíthetek. Bár ez elég egyszerűen hangzik, valójában nehéz megvalósítani, mivel a képek folyamatosan szűrődnek a fejemen keresztül, különösen akkor, ha úticélomhoz érek. Van azonban egy olyan megközelítésem, amely segít megtisztítani az elmémet. Heteken át egyszerre akár húsz-harminc darabon dolgozom. Legfeljebb néhány órát töltök minden szoborral, mielőtt a következő szoborhoz lépnék. Lehet, hogy napok vagy hetek telnek el, mire újra meglátogatok egy darabot, és minden alkalommal más és más, újabbnál újabb megközelítést alkalmazhatok.”


















A fenti szöveg a művész bemutatkozásából van, ami a weboldalán olvasható, ami ezen a linken elérhető.


Forrás: spencerbyles.net
Képek forrása: A different type of Art - facebook
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments