HYBYCOZO

By Józsi - április 27, 2022



„A HYBYCOZO egy közösen működő köztéri művészeti és formatervező stúdió, amely Serge Beaulieu-ból és Yelena Filipchukból áll. Munkáik nagyméretű szobrokból állnak, gyakran lézerrel vágott mintákkal, amelyek a matematikából, a tudományból és a természeti jelenségekből merítenek ihletet. Műveik nagy része különböző kulturális hatásokról tesz tanúbizonyságot a mintakészítésben és a tervezésben. Munkáik a geometrikus formákban és mintákban rejlő szépséget dicsérik, és a szobrászat, a fény és az árnyék élménye harmonizáló módon jelennek meg bennük.




Állandó köztéri szobraik vannak szerte a világon, Dubaitól Isztambulig, Las Vegasig és a San Francisco Bay Area-ig” – olvasható a HYBYCOZO weboldalán, ami ezen a linken elérhető még több képpel.





A MŰVÉSZEKRŐL


Jelena Filipchuk (sz. 1987) Az ukrajnai Lvivben született. Jelena a Berkeley Egyetemre járt, és természetvédelmet és erőforrás-kutatást tanult, a természeti mintákra, a biomimikrire és a környezeti igazságosságra összpontosítva. Ezután művészeti stúdióbeli, gyártási és digitális tervezési képzésben részesült. Jól boldogul a kreatív folyamatban, olyan elgondolkodtató alkotásokat hoz létre, amelyek a mintákat és formákat vizsgálják tanulásként és inspirációként.




Serge Beaulieu (sz. 1981) Revelstoke-ban, Kanadában született, és a Carleton Egyetemen tanult. Miután több mint 10 éves gyakorlatot szerzett ipari tervezőként, Serge visszatért művészi és szobrászi gyökereihez, és olyan nagyméretű műalkotásokat hozott létre, amelyek kiterjesztik a technológia, a geometria és a gyártás határait. Folyamatosan vizsgálja az anyagokat és a folyamatokat annak érdekében, hogy a dizájnt művészeti médiumként felhasználhassa, Serge a kaliforniai Oaklandben lakik, stúdiókat és műhelyeket működtet a kreatív és kutató fejlődés érdekében.




















Szöveg és képek forrása: hybycozo.com
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments