Arany köpeny

By Józsi - október 16, 2020

Könnyű páncélban: a Boucheron tervezője, Claire Choisne arany köpenyt álmodott




Miként a divat show-k uralják Párizst ezen a héten, az ékszer házak kihasználják a divat iránt elkötelezett pénzes tömeg érdeklődését azáltal, hogy titkos helyszínekre csábítják őket, ahol egyedi remekeket mutatnak be. Az idei kínálat vitathatatlan: egy arany köpeny, melyet teljes mértékkel kézi munkával dolgoztak ki a Boucheron-nál. (A cikk 2016. július 4-én jelent meg.)





A minta, „mely leginkább finom, csavart láncokból készült, hogy félszövet selyemre emlékeztessen, diktálja a formát”, árulja el Claire Choisne kreatív igazgató, a csendesen beszélő ékszertervező, aki mégis nagy, merész jövőképpel rendelkezik. Nem vették igénybe tervező szoftver segítségét a tervezési folyamathoz, Choisne-nak és kézműves mester csapatának 70 órába telt felvázolni a mintát egy próbababára. „A terv egyszerű,” mondja a tervező. „A technika volt trükkös.” A pávatollszerű grafikus hatás – a Boucheron ház motívuma – kulcsfontosságú volt, mert szerette volna elkerülni a túl romantikus eredményt, inkább Szent Johanna könnyű páncéljának képét részesítette előnyben. „Ragaszkodtam a láncing ötletéhez, azt akartam, hogy a láncok szorosak, de hajlékonyak legyenek, épp csak a megfelelő feszültséggel, hogy a test mozgása közben csillogjanak. A megfelelő egyensúly elérése ebben nagy teljesítmény volt.”





Az arany páncél, aminek elkészítése több mint 1000 órát vett igénybe, lehet, hogy nem a gyémántokra jellemző brutális árcédulával rendelkezik, de a virtuóz ügyességtől ragyog. „Az ékszertervezés az ötlet egyediségéről szól; nem az anyagok drága mivoltáról,” mondja Choisne.





Ennek az egyszeri darabnak megalkotása nem volt könnyű, mivel a koncepciót 3D-ben kellett elképzelni komputeres rajz használata nélkül, mondja a Boucheron kreatív igazgatója, Claire Choisne. „A váll kereksége volt a legnehezebb rész. A hát könnyű volt, mivel lapos, azonban a váll láncainak függőleges irányban mozogni kellett, hogy megmaradjon a minta, és a testtel együtt mozogni tudjon.”





Forrás: wallpaper.com
Képek forrása: wallapaper.com; Pinterest
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments