Jim114 festményei

By Józsi - október 08, 2020



James Eugene (Jim114) művészetével a tradicionális és digitális művészet határán mozog. Az Atlanta College of Art multimédia és festészet, és a Newark School of Fine and Industrial Art festészet és illusztráció szakán diplomázott. James igazán szerencsésnek mondhatja magát, hiszen klasszikus képzésben részesült, és digitálisan képzett, kreatív személynek mondhatja magát.





A leginspirálóbb és egyben legfontosabb sorozatának címe „Neo Afrika” vagy N.A. röviden. Ez a műsorozat egyetlen sztorit ölel körbe, egy futurisztikus, sámánisztikus, és forradalmi Afrikát, amely témán 1993 óta éjjel nappal dolgozik.





Különböző művészeti iskolák stílusait kombinálja, úgymint a dadaizmus, pop art, szürrealizmus, orosz konstruktivizmus, a saját haiti, afrikai és afroamerikai művészi és kulturális örökségével. James Eugene így alakítja ki egyedi stílusának alapjait. Ekképpen az ősi egyiptomi-núbiai történelem vízióit olvasztja egybe különböző globális inspirációkkal, sámánista esztétikával, a bizonytalan jövővel, múlt századi propaganda festményekkel és a New York-i élményekkel, ahol felnőtt, új mitológiát teremt Afrika számára. Neo Afrikát.





Honlapja ezen a linken elérhető. Régi weboldala pedig ezen.






Forrás: neoartstyle.com
Képek forrása: jim114.com
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments