Bambusz vizes palackok

By Józsi - november 24, 2020

A műanyag szennyezés elleni küzdelem jegyében Sikkim bemutatja a turisták számára készített bambusz vizes palackokat




Az indiai Sikkim állam egyik nem mindennapi városa bambusz kulacsokat vezet be a turisták számára, hogy ezzel teljesen megszüntesse a műanyag palackok használatát és a szemetelést. 

Lachen, amely vitathatatlanul az első város, ahol teljesen betiltották a csomagolt ivóvizes palackokat, alternatívaként bambuszpalackokat vezet be. Lachen minden évben rengeteg turistát vonz a havas csúcsaiért és a festői kilátásért. Ahogy növekszik a turizmus a városban, növekszik a turisták által otthagyott műanyag palackok száma is.

A turisták által otthagyott műanyag palackok mennyisége a helyi közösséget a tilalom bevezetésére késztette. 1998-ban történt, hogy Sikkim megtette az első lépéseket a műanyag palackok betiltása felé. 2016-ban betiltotta a csomagolt ivóvíz használatát a kormányhivatalokban, valamint az összes kormányzati rendezvényen.




Útközben véletlenszerűen ellenőrzik a turisztikai járműveket, hogy senki ne vigyen műanyag vizes palackokat Lachenbe. 

A helyi hatóságok 1.000 db. bambusz vizes palackot rendeltek, ami a műanyag palackok alternatívája lehet. Míg 1.000 palack szerény kezdet, a szám a jövőben növekedni fog. 

A műanyag palackokkal való küzdelem után a helyiek az ostyás és kekszes csomagokkal veszik fel a harcot. Ahogy a műanyag vizes palackok tilalmával kapcsolatos vita növekszik, láthatóvá válik, hogy a felelősségteljes turizmus az egyetlen módja a környezet tisztántartásának. 


Forrás: indiatimes.com 
Képek forrása: indiatimes.com 
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments