Óriás rizsszalma állatok

By Józsi - augusztus 07, 2020

Óriás szalmaállatok szállták meg a japán földeket a rizsaratás után, és mindegyik lenyűgöző




Az ősz a betakarítás szezonja, és az azt ünneplő fesztiválok megtalálhatók szerte a világban. Észak-Japánból, a Wara Művészeti Fesztiválról érkeztek legutóbb hírek, a szeptemberi-októberi rizs szezonról, és a kreatív és mókás felhasználásáról a rizsszalmának, ami az aratás után megmarad. 




A Wara Művészeti Fesztivált 2008-óta rendezik meg Niigata városban, ami a város turizmussal foglalkozó osztálya és a Muszasino Művészeti Egyetem közötti közös kreatív együttműködéssel kezdődött. A rizsszalmát korábban is használták Japánban, hogy különböző tárgyakat formáljanak belőle, mint pl. tatamik, azonban mára a fa és a műanyag helyettesítik a legtöbb esetben. A Muszasino hallgatói együtt dolgoztak, hogy Niigata földjeit óriás állat szobrokkal népesítsék be, amik kötözött rizsszalmából készültek, és így tesznek az első szobrok felállítása óta minden évben. 




A Szalma Fesztiválnak is nevezett külön eseményt 2020-ban nem rendezik meg, mivel a koronavírus járvány miatt a rendezők és az alkotók nem tudják biztosítani a szoborgyártáshoz szükséges előkészítő időszakot.


























Forrás: boredpanda.com; city.niigata.lg.jp
Képek forrása: boredpanda.com
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments