Szolár tüntetés Londonban

By Józsi - április 17, 2019


Több ezer ember blokkolta le London központjának jól ismert jellegzetességeit, pl. a Waterloo hidat, széles tiltakozást jelentve a brit fővárosban, mint „klíma lázadás”, ami a szervezők szerint eltarthat még néhány napig. (A cikk 2019. ápr. 15-én íródott – a ford.)

Szülők és gyermekeik, akikhez tudósok, tanárok, környezeti mozgalmak és más tüntetők csatlakoztak, mind fiatalok és idősek, együtt foglalták el a főbb csomópontokat, és követelik a sürgős cselekvést a fokozódó ökológiai válság ügyében.

A tüntetések egy globális kampány részei, melyet a brit „Extinction Rebellion” (Lázadás a kihalás ellen) nevű csoport szervezett. A kampányt 33 ország 80 városában tervezik tüntetésekkel a következő napokban.

A csoport felhívja a brit kormány figyelmét, hogy nullára csökkentse a karbon kibocsátást 2025-re, és polgári gyűléseket hozzon létre, hogy kigondolják a sürgősségi cselekvés tervet, hogy hogyan küzdjenek meg a klíma összeomlással és a veszteségekkel a biodiverzitásban.

Érdekes a srác szolár hátizsákja a második fotón. A képeket algopop a tüntetés első napján készítette a solarpunks.net számára.







Források: theguardian.com, solarpunks.net
Képek forrása: solarpunks.net
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments