A Nép tornya

By Józsi - január 03, 2021

11.520 cserepes növény borítja ezt a hullámzó kilátó tornyot, ami a NUDES koncepciója





A „People’s Tower” (a Nép tornya), a NUDES építész iroda legújabb tervezése, egy kilátó torony, amely a természet, a technológia és a közösség részvételének integrálására összpontosít. 11.520 cserepes növény képezi az épület külső borítását. Mindegyiket a közösség tagjai és más érdekeltek ültetnék el és táplálnák, mielőtt a helyükre kerülnének. Más szóval, a tornyot a nép a népnek építené.




A torony célja a természet, a technológia és a közösség részvételének integrálása


A telepítést követően a cserepes növényeket drónok és robot technológiák rajai tartanák karban. A különböző növényfajok egészségi állapotát valós időben kísérik figyelemmel képszkenneléssel kombinált alkalmazási technológiák segítségével, beleértve a távérzékelést is. Az újrahasznosított vízpárát a torony infrastruktúrájába ágyazott függőleges betápláló vonalakon keresztül permetezik.




11.520 cserepes növény képezi a torony külső borítását


A növények ősidők óta védőpajzsként szolgálnak. A fizikai és a pszichológiai kényelmet szolgálják, beleértve a levegő minőségének javítását és a stressz szintjének csökkentését. Az egyszerű cserepes növény, amit a NUDES alkalmaz, univerzális szimbólumot kínál, amely az emberi élet és túlélés alapvető ösztöneit képviseli. Ültető edények ezrei sorakoznak, hogy visszhangozzanak olyan ideológiákat, mint egység, béke, tolerancia, pluralizmus, empátia és együttérzés az élet és a természet iránt.




A növények egészségét drón- és robot-technológiai újítások alkalmazásával ellenőriznék és biztosítanák


A torony függőlegesen emelkedik, és a különböző szinteken kilátó emeletek helyezkednek el, a tetején panorámás kilátást nyújtó közösségi amfiteátrum található. A tornyot a net-zero tervezési elvek hatják át, és elősegíti az egyetemes hozzáférhetőséget is. Egy spirális rámpa és a liftmag szolgál elsődleges közlekedési elemként. A „Nép tornya” célja, hogy megünnepelje és elismerje az emberek szerepét és hozzájárulását a nemzetépítés során, foglalkozva a természet, a művészet és a technológia összekapcsolódásával, hogy pozitív örökséget teremtsen a jövő generációi számára.




A Nép tornya a természet, a művészet és a technológia összekapcsolódását képviseli




A bejárat a földszinten spirális rámpához vezet




A cserepes növények fizikai és pszichológiai kényelmet nyújtanak, beleértve a levegő minőségének javítását és a stressz szintjének csökkentését




A torony függőlegesen emelkedik, különböző kilátó szintekkel




A tetőn található egy nyitott közösségi amfiteátrum, panorámás kilátással




A rendszer evolúciója




Programadó és fenntartható tervezési elemek


Forrás: designboom.com
Képek forrása: designboom.com
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments