Az Azulik Uh May Művészeti Központ

By Józsi - január 25, 2021

Építészek: Roth-Architecture 
Helyszín: Francisco Uh May, Mexikó 
Év: 2018




Az AZULIK Uh May egy új, sokoldalú művészeti központ a mexikói Francisco Uh May városában, amely november végén nyílik meg (a cikk 2018-ban íródott). Ez a Roth (Eduardo Neira), az AZULIK luxus üdülőhely és a szomszédos IK LAB alapítójának és tervezőjének legújabb projektje.




A Roth felelős ezeknek a helyeknek a magával ragadó architektúrájáért, amelyek mindegyike környezettudatos, és mindegyiküket úgy alakították ki, hogy ne hagyjanak karbon lábnyomot. A terek a helyi alapanyagok frissítő és ötletes kombinációját képezik, beleértve a padlótól a mennyezetig hullámzó csiszolt cementfelületeket és a nyers „bejuco” fapadlót - a régióban őshonos szőlőszerű növényt.




Ezeknek az antropomorf szerkezeteknek fából készült ernyő-szerű tetői vannak, és úgy tűnik, mintha természetes módon nőnének ki a földből, a különböző helyiségeket lebegő hidak és kanyargós ösvények kötik össze, amelyek fák közötti tereken át vezetnek. Az Azulik Uh May első benyomása már a fotókon át is kialakul: Egy sokoldalú és rugalmas komplexum, az AZULIK Uh May számos kreatív teret ölel fel, beleértve az innovatív művészeti teret, a divatnak és a designnak szentelt laboratóriumot, a korszerű hangstúdiót, valamint a művészek számára fenntartott rezidenciákat. A központ középpontjában egy, a művészet és a kézművesség egyetemes nyelvére összpontosító iskola fogja összehozni a helyi maja lakosságot, a rezidens művészeket, a nemzetközi diákokat és a kutató tudósokat.




A központ megnyitójára az IK LAB művészeti vezetője, Claudia Paetzold meghívta Ernesto Netót, Paulo Nazareth-t és Oskar Metsavahtot imerzív szobrok és installációk bemutatására. Ezeket az alkotásokat az AZULIK Uh May kortárs művészetnek szentelt új tereiben helyezik el, melyeknek nemes egyszerűséggel az IK LAB Uh May nevet adták.





























Forrás: archdaily.com 
Képek forrása: archdaily.com; newsroom.azulik.com; architizer.com 
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments