A világ leglassúbb vonata

By Józsi - január 10, 2021

A világ leglassabb expresszvonatán egy pihentető utazás során élvezhetjük Svájc lélegzetelállító látványát


Ez a kanyargós út patakok, rétek, csúcsok és gleccserek mentén vezet végig a Svájci Alpokon.




Ha pihentető módot keresel Svájc látványos alpesi tájainak megcsodálására, fontold meg „a világ leglassabb expresszvonata” névre keresztelt járaton való utazást. 

Ne hagyd, hogy a svájci Glacier Express vonat neve becsapjon, mivel a nyolc órás vonatút Zermattól St. Moritzig 92 alagúton és 291 hídon keresztül igen lassacskán kanyarog.




Az 1930-ban indult Glacier Express gyönyörű kilátást nyújt a patakokra, csúcsokra, alpesi falvakra és mezőgazdasági területekre, amelyeket az utazók a vonat panorámás ablakain keresztül megcsodálhatnak. 

A vonat több mint 240 kilométert tesz meg a Svájci Alpokban, a szerelvény Zermatt faluban kezdi az utat, először a Matterhornra nyújt kilátást, majd a Matter-völgyre, ahol 4.500 m magas csúcsok nyúlnak az égbe a rétek és a patakok felett.




Itt találják meg az utazók Európa legmagasabb szőlőültetvényeit, valamint felmennek az Oberalp-hágóra és megnézhetik a Rajna szurdokot, amelyet néha „Svájci Grand Canyonnak” is neveznek. 

A mesés látvány mellett az út nagyszerű alkalom arra, hogy megcsodáljuk az ország hagyományos építészetét, Engadine parasztházaitól kezdve Goms faépítményeiig.




A vonat az 1980-as évek óta egész évben üzemel, lehetőséget adva az utazóknak, hogy tavasszal és nyáron megcsodálhassák a buja növényzetet, ősszel a színes lombozatot, télen pedig a varázslatosnak tűnő völgyeket és hágókat. 

A jegyek körülbelül 45.000 forintért kezdődnek a teljes útra. Rövidebb utakat is lehet foglalni az útvonalon. 


Forrás: travelandleisure.com 
Képek forrása: travelandleisure.com 
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments