Hímzett levelek

By Józsi - január 04, 2021

Hillary Waters Fayle öltésekkel és hímzett botanikai mintákkal látja el a leveleket




A richmondi művész, Hillary Waters Fayle, legújabb munkáját mutatta be, ahol a fonalak és textilek terén szerzett tapasztalatait alkalmazza a város körül gyűjtött levelekre és növényi anyagokra. A műalkotások címe nemes egyszerűséggel Botanikai öltések, ezek pedig nem mások, mint levelek és egyéb szerves anyag darabok, melyeket a művész tűvel és cérnával varrt és hímzett, megörökítve és díszítve egy amúgy is különleges természeti tárgyat.




„Meg akarom menteni és újraéleszteni kapcsolatunkat a természeti világgal,” kommentálja Hillary Waters Fayle. „Tanulmányozom a textil- és grafikakészítési hagyományokat és folyamatokat, felhasználom azokat, és a talált botanikai és szerves anyagokkal kombinálom, a természet és az emberi érintés szimbolikus összekötésére. Ezek a botanikus hímzések és tervrajzok abból a vágyamból származnak, hogy megvilágítsam ezt a kapcsolatot, és kíváncsiságomból a spirituális és vallási szimbolika és a szent geometria átfedése iránt a természetben létező mintákkal. Most minden eddiginél fontosabbnak érezhetjük, hogy elmozduljon a természeti világ szemléletének iránya; annak a felfedezése és értékelése, amit oly gyakran figyelmen kívül hagynak, és annak a felismerése, hogy észrevegyük a természettel egyensúlyban lét realitását.”




A fenntarthatóság Hillary Waters Fayle munkájának fontos része, aki azt mondja, azért is használ leveleket, mert nem hagynak ökológiai lábnyomot. Az általa használt szálat nem újként vásárolja meg, hanem más módon találja, vagy megajándékozzák őt vele, köztük a nagymamája is. A levelek varrásával a művész emberi érintéssel köti össze a természetet, finom vágásokkal és szúrásokkal, amelyek új tárgyat eredményeznek. A művész azt is elmondja, hogy azt szeretné, ha az emberek jobban szemügyre vennék a leveleket, és nem csak elhaladnának mellettük. Weboldala ezen a linken elérhető. 














Forrás: designboom.com 
Képek forrása: designboom.com 
(Itt oktatási célból szerepelnek.)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments