Miért gondolják a döntéshozók, hogy tízszer akkora hajóval tízszer annyi halat lehet fogni? A francia halász tanácstalan, míg az ipari módszerekkel fogott hal minőségében is messze elmarad a kis léptékű fogás mellett. Miért kell a Romániában termesztett jóízű zöldséget lecserélni hibrid növényekre, annak ellenére, hogy az élelmiszer termelő rendszer eddig is működött? Miért olcsóbb Afrikában az európai áru, mint a helyi termékek? Miért éheznek, és halnak éhen emberek, pedig mindent megtesznek, amivel túlélésüket segítenék? Ha nem is kapunk választ ezekre a kérdésekre az osztrák dokumentumfilmben, de látjuk, hogyan zajlanak a világ élelmiszer ellátásával kapcsolatos folyamatok.
(We Feed the World, Színes osztrák dokumentumfilm, 94 perc, 2005)
Írta: Sós József
Kép forrása: filmsfortheearth.org
(Itt oktatási célból szerepel.)
0 Comments