Arcok a végső határról: Lenyűgöző portrék mutatják meg Szibéria embereit és kultúráját

By Józsi - május 29, 2018

Alexander Khimushin fotográfus hat hónap alatt keresztülutazott Szibérián kutatva az után, hogy felvételt készíthessen a nyugati világ által ismeretlen törzsek arcairól. 

Szerzők: Abigail O’Leary és Rhian Lubin





Egy sámánnő, aki szellemekkel és lelkekkel dolgozik, pózol a fotográfusnak a falusi otthonában. Alexander azt mondja, hogy míg az etnikai csoportok egy része domináns a régiójukban, sokuk az eltűnés szélén áll.


Ezeket a hihetetlen képeket Alexander Khimushin fotográfus készítette, a Szibéria szerteélő embereket és a törzsek kultúráját dokumentálja.

Alexander hat hónapon át utazott Szibérián keresztül, és elmerült annak drámai tájaiban és kultúrájában.

Egy sor törzzsel találkozván hihetetlen útján, olyan embereket fényképezett, akik a nyugati világ számára ismeretlenek.

A lenyűgöző felvételek egy fotó projekt részei: „The World In Faces”, ami megtalálható a khimushin.com weboldalon.





Jakut lány: Egy fiatal lány tradicionális maszkot visel. A Sakha emberek nagyon büszkék különleges kultúrájukra, mondja Alexander.





Ennek a fényképnek Nivkhi férfi a címe, és Szibéria keleti tengerpartvidékén, Habarovszki határterületen készült. Már egészen kevés ember él nivkhi népből.





Alexander ennek a fényképnek az Evenki lány címet adta. Szibériában Burjátföldön készült. A lány egy tradicionális fejéket visel, és hosszú ujjú tunikát.





Ennek a fotónak Tazi nő a címe, és Szibériában, a Tengermelléki határterületen készült. A tradicionális ruhát viselő idős nő virágokkal pózol.





Burját lány, ez a kép Burjátföldön készült. A burjátoknak különböző tradicionális viseletei vannak, a klánok szerint, mondja Alexander. A burját egy mongol etnikum, a mongoléhoz nagyon hasonló nyelvvel és hagyományokkal.





Alexandernek sikerült lencsevégre kapni az Evenki anyuka és kisbaba című kép szereplőit, Jakutföldön. Az anya szőrmékbe bugyolálja gyermekét a hideg időjárás miatt.





Semeyskie nő, akit Alexander Burjátföldön örökített meg. A nő kék selymet és egy fejkendőt visel.





Tofalar férfi, akiről a Szajánok hegységben készült a fénykép. Ezek az emberek nagyon kevesen vannak, és izoláltan élnek a hegyekben. Csak helikopterrel lehet őket megközelíteni, mivel utak ott nincsenek.





Az Oroqen férfi, Èlúnchūn Zìzhìqí-ben, Belső-Mongóliában, Északkelet-Kínában készült fotó. Az orochenek kínai evenkik, akik az orosz evenkik rokonai. A férfi ezen a fényképen tradicionális ruhát és szőrmekalapot visel.





A Nanai lány, a fotó a Habarovszki határterületen készült. A lányról Kelet-Szibériában készült a kép, aki tradicionális ruhát és szőrmét visel.





Csukcs lány. Jakutföld, Szibéria. Alexander azt mondja, hogy azért akarta lefényképezni Szibéria népeit, mert csak kevés dolog közismert róluk. 25.000 kilométert utazott keresztül Szibérián.





Alexander ennek a fotónak az Evenki rénszarvaspásztor fiú címet adta. A kép a Tyimpton folyó partján készült. A kisfiú a rénszarvas hátán ül, nehéz hótakaróval a háttérben.





Evenki kislány, a fotó Jakutföldön készült. Egy jakut evenki lány az Olenyok régióból, amely Jakutföld egyik leghidegebb és legtávolabbi helye. Az evenkik a jakutok között élnek, és néhányuk csak alapszinten beszéli az oroszt.





Idős evenki, a kép Dél-Jakutia és az Amuri terület határvidékén készült. A férfi nyugdíjba vonult vadász, és a helyi öregek egyike. Egész életét nomád élettel töltötte egy sátorban, a rénszarvasát gondozva.



(Forrás: mirror.co.uk, itt oktatási célból szerepel a szöveg.)
(A képek forrása: mirror.co.uk)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments