Kirsty Whitlock hímzései

By Józsi - május 24, 2018


Kirsty visszaforgatott és megjavított anyagokat használ a konzumizmus eldobom kultúrájára adott válaszként. A művei konceptuálisak, és kiaknázzák a válogatott nyomott anyagok adta sokszor figyelmen kívül hagyott lehetőségeket. 



Kihívás elé állítja a hímzésről alkotott előítéleteket, és felfedezi a potenciált, hogy társadalmi üzenetet kommunikáljon az eldobott háztartási tárgyak használata révén, beleértve a műanyag zacskókat és újságpapírokat, formának használva őket a hímzéshez. 



Kirsty éles öltött darabjainak grafikai minősége van; kortárs témákra és aktuális ügyekre hívják fel a figyelmet, és kommentálják azokat a rajzolatok. A tapintható tipográfia célja hogy kritika alá vonja a nagyvállalatok kultúráját, és rákérdezzenek a társadalmi értékekre. Géppel varrt hímzés, melyet újságcímek inspiráltak, és játékos humorral gúnyolja a vitatémákat. A hímzésnek megvan az ereje ahhoz, hogy változzon; lehetővé teszi az anyagok tulajdonságainak manipulálását, próbára fogását és az ellenkezőjére formálását. 



A művész weboldala ezen a linken érhető el





(Forrás: kirstywhitlock.weebly.com, itt oktatási célból szerepel a szöveg.)
(A képek forrása: kirstywhitlock.com)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments