Egyetlen fával lebegő szigetet adtak a koppenhágai kikötőhöz

By Józsi - május 28, 2018


Marshall Blecher, ausztrál építész és Magnus Maarbjerg a Fokstrot design stúdióból, hozták létre a CPHØ1-t, egy prototípus lebegő szigetet, ami Koppenhága kikötőjében fog úszkálni.

A sziget, amelyet bárki szabadon használhat, a következő évben forgolódik majd a kikötőben, és használható horgászásra, sütögetésre, táborozásra és úszáshoz. Kisebb eseményeket is vendégül lát majd különböző helyszíneken.



A sziget, egy picinyke, 20 négyzetméteres kézzel készült fa platform, mely teljes egészében fenntartható forrású helyi és újrahasznosított anyagokból készült, és újrahasznált műanyag flakonok tartják, egy 6 méter magas kislevelű hársfával is rendelkezik, melyet középre helyeztek el.



A csapat egy szigetcsoport tervrajzán dolgozik, mely hasonló úszó szigetekből áll majd, melyek elszéledhetnek körben a kikötőben, mint egy lebegő szauna sziget, lebegő kertek, lebegő kagyló farmok és egy lebegő búvár platform, melyeket össze lehet kapcsolni, hogy egyetlen nagy platformot alkossanak, ha szükséges.

A prototípus a Konstfondens 1:1 Arkitektur ösztöndíj és a Havnekultur 365 támogatásával épült meg, a fát a SITAS (Scandinavian Instant trees) biztosította, Susens Bådbyggeri és Syddjurs Savverk.




(Forrás: contemporist.com, itt oktatási célból szerepel a szöveg.)
(A képek forrása: contemporist.com)

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments